Priprema za sezonu svadbi i venčanja

Iako se čini da se tek jedan krug završio kada su svadbe i svadbene proslave u pitanju, ubrzo dolazi drugi. Onima koji svadbe ne pripremaju i ne oragnizuju vremena ima mnogo, međutim, sezona priprema za svadbe već uveliko kreće, pa je potrebno razmišljati o mnogo čemu kako bi sve ispalo cakum-pakum. A o čemu se sve misli?

O prostoru, muzici, posluženju, zvanicama, dekoraciji koja obuhvata sve, od pozivnica, pa do bidermajera. O odelima, venčanicama, haljinama, propratnim detaljima, običajima i mnogo čemu drugom. Ako se vaš posao zasniva na organizaciji venčanja, ako vršite prodaju koja se u najvećoj meri tiče ovog tipa veselja ili jednostavno pripremate svadbu za sebe, poslužiće vam da saznate koji to tendovi za venčanja i svadbe počinju da vladaju kada je 2023. godina u pitanju.

Tradicija ostaje – bez svadbenog barjaka ništa!

Svi znamo da se barjak za svadbu uvek nađe u svadbenoj kolini, mladoženjinoj ili mladinoj kući. Čak i kada ne postoje nikakvi običaji, zastava Srbije se skoro nikada ne izopšti iz upotrebe tokom ovog dana. Malo kao običaj, malo kao obeležje, barjak za svadbu jeste deo tradicije kojoj se uprkos svemu ostaje privrženo.

Ako ne znate gde da je pronađete i nabavite za ovaj dan, dovoljno je da na internetu ukucate „zastava Srbije prodaja“ i pojaviće vam se izlistani predlozi i ponude. Ali se može naći i na druge načine, pozajmiti od komšije, rođaka, od nekoga ko se skorije ženio.

Kada je u pitanju zastava Srbije, prodaja se vrši i u određenim prodavnicama suvenira, pa uvek možete na takvim mestima potražiti odgovarajuću za ovaj dan. Naravno, vi ćete je dodatno zakititi i opremiti, kako red i nalaže.

Moda 80-ih se vraća na velika vrata

Obrni – okreni, najpre se kreće od mode, jer se u dve stvari najviše gleda: kompletnu mladu i njenu venčanicu. Ako je verovati najavama i onome što se čini da će postati glavni trend kada je ova godina u pitanju, moderno i moda od pre četiri decenije biće „ruku pod ruku“.

Šta to znači? Mešaće se krojevi i materijali koji su ultra trendi sa onim što je aktuelno bilo 80-ih godina. Zato se ne čudite venčanicama midi dužine, kao ni venčanicama u boji. A jedan od posebnih trendova biće i mini haljine, uz predimenzionirane mašne, sa rukavicama na rukama i kratkim velom. Čini se da je zanimljiva, svadbena godina pred nama.

Svadbe na otvorenom

Trend koji se već neko vreme provlači i sve više potencira upravo je pravljenje proslava na otvorenim prostorima. Da li su to bašte nekih zdanja, bašte restorana, ali i livade koje se posebno uređuju za ovaj dan, sasvim je nebitno, ono što je bitno jeste da se „open space“ svadbeni koncept tek očekuje u narednom periodu i izgleda zaista fenomenalno.

Vereničko prstenje sa više kamenja

Kada je kupljena zastava Srbije, prodaja se ne zaustavlja, jer svi drugi imaju još šta da ponude. A trend koji će uslediti kaže da popularnost u najvećoj meri očekuje vereničko prstenje i burme sa više kamenja na sebi. Ako je tome verovati, klasičan, verenički prsten sa jednim kamenom odlazi u istoriju.

Međutim, videli smo da ni tradicija, a ni klasika ne izumiru, pa se nemojte brinuti ako vam je takav zapao za oko, slobodno ga birajte. Ali, ako već imate mladu koja voli trendove i stalno ih prati, eto upozorenja oko prstena i toga da se ove sezone u najvećoj meri „puca“ na raskošan izgled prstenja, a ne jednostavnost, skromnost i potpunu eleganciju.

I dok se trendovi menjaju, smenjuju jedan drugi, a sezone priprema svadbi dolaze i prolaze, jedino što bi trebalo i mora biti večno jesu poštovanje i ljubav. Pa taj trend nikada ne zaboravite!